HACKER SAFEにより証明されたサイトは、99.9%以上のハッカー犯罪を防ぎます。
カート(0

IBM C2090-549 問題集

C2090-549

試験コード:C2090-549

試験名称:IBM Certified System Programmer - IBM IMS

最近更新時間:2025-09-20

問題と解答:全103問

C2090-549 無料でデモをダウンロード:

PDF版 Demo ソフト版 Demo オンライン版 Demo

追加した商品:"PDF版"
価格: ¥6599 

無料問題集C2090-549 資格取得

質問 1:
One of your Units of Recovery (URs) needs to be backed out. The back out fails due to a read I/O error on both copies of the archive log which is needed for the b ck out. DB2 issues a critical log read error indicating that a "must complete" operation could not be completed. Which statement is true?
A. The error generates a write to operator with reply on the console asking you if DB2 should shut down. All other URs are put on hold until you answer the write to operator reply.
B. The error generates a write to operator with reply on the console asking you if DB2 should shut down. Other URs are not directly impacted and can continue to run.
C. The error generates a write to operator with reply on the console asking you if you would like to CANCEL this UR with NOBACKOUT option and leave it in REFP restrictive state.
D. The error does not generate any write to operator with reply and DB2 abends automatically.
正解:B

質問 2:
What is the recommended relative address space (highest to lowest) dispatching priority for these components?
A. MSTR, IRLM, DB2 performance monitors, DBM1
B. IRLM, MSTR, DB2 performance monitors, DBM1
C. IRLM, DB2 performance monitors, DBM1, MSTR
D. DBM1, IRLM, MSTR, DB2 performance monitors
正解:C

質問 3:
A new application will be implemented that delivers 50 new statically bound plans and 500 new statically bound packages. Which two DB2 parameters and related storage areas should be reviewed as directly relating to the new plans and packages? (Choose two.)
A. DSMAX
B. HOPAUTH
C. EDM_SKELETON_POOL
D. EDMSTMTC
E. EDMPOOL
正解:C,E

質問 4:
A customer is performing a traditional image copy disaster recovery test. The systems programmer creates a conditional restart control record (CRCR) but detects an error before starting DB2. Which action should be performed to correct the CRCR record?
A. First use CRESTART,DELETE to delete the error CRCR record then CRESTART,CREATE to add a new one.
B. Use CRESTART,CREATE to create a new CRCR record.
C. Use CRESTART,MODIFY to modify the parameters of the error CRCR record.
D. Start DB2, reply "M" to the WTOR that is displayed from the first CRCR record to modify the CRCR parameters.
正解:B

質問 5:
What is the purpose of the MAXTEMPS DB2 system parameter?
A. Specifies the maximum amount of work file storage an agent can use.
B. Limits the number of times the maximum allowable work file storage is exceeded.
C. Limits the number of temporary tables.
D. Limits the max storage used by the TEMP database.
正解:A

質問 6:
A thread that is no longer active in DB2 is causing -904 unavailable resource conditions for other executing applications. Which command could help alleviate the -904 condition caused by the non executing thread?
A. F irlmproc,DEADLOK='1,1'
B. -RESET INDOUBT
C. -RECOVER INDOUBT
D. -CANCEL THREAD
正解:C

質問 7:
A customer is having performance problems with a particular statically bound batch package.
This batch program is processing transactions from a sequential file where each input record ends up updating one row in a 10 million row table. The sequential file contains 5000 records.
The customer reviews the accounting record information and notices that class 1 elapsed time is 2 hours, class 2 elapsed time is 1 hour 50 minutes and class 3 elapsed time is 1 hour, 45 minutes. Which statement regarding the problem could be true?
A. DASD contention could be the result of the poor performance problem.
B. The scenario as described does not indicate that there is a performance problem; all of the elapsed time figures appear to be normal.
C. The batch program appears to have a logic error; the difference between class 2 elapsed and class 3 elapsed shows only 5 minutes of time actually executing in DB2.
D. The access path for the package is not optimal; high CPU is causing the problem.
正解:A

質問 8:
Which statement is correct about the PGFIX buffer pool option?
A. PGFIX(NO) results in higher CPU usage in the MSTR address space for I/O intensive buffer pools.
B. PGFIX(NO) causes an increase in real storage usage in the DBM1 address space.
C. PGFIX(YES) causes a reduction in virtual storage usage in the DBM1 address space.
D. PGFIX(YES) results in lower CPU usage in the DBM1 address space for I/O intensive buffer pools.
正解:D

質問 9:
A systems programmer has just installed critical maintenance on a DB2 system that affects early code and they need this code to be activated immediately to fix a problem they are experiencing.
Which action should be performed by the systems programmer to activate the new early code with the least impact to the z/OS system?
A. Perform an IPL of the z/OS LPAR.
B. Issue the z/OS command F xxxxMSTR,REFRESH where "xxxx" is the DB2 subsystem id.
C. Recycle the DB2 system.
D. Issue the DB2 command -REFRESH DB2,EARLY.
正解:D

TopExamは君にC2090-549の問題集を提供して、あなたの試験への復習にヘルプを提供して、君に難しい専門知識を楽に勉強させます。TopExamは君の試験への合格を期待しています。

安全的な支払方式を利用しています

Credit Cardは今まで全世界の一番安全の支払方式です。少数の手続きの費用かかる必要がありますとはいえ、保障があります。お客様の利益を保障するために、弊社のC2090-549問題集は全部Credit Cardで支払われることができます。

領収書について:社名入りの領収書が必要な場合、メールで社名に記入していただき送信してください。弊社はPDF版の領収書を提供いたします。

一年間の無料更新サービスを提供します

君が弊社のIBM C2090-549をご購入になってから、我々の承諾する一年間の更新サービスが無料で得られています。弊社の専門家たちは毎日更新状態を検査していますから、この一年間、更新されたら、弊社は更新されたIBM C2090-549をお客様のメールアドレスにお送りいたします。だから、お客様はいつもタイムリーに更新の通知を受けることができます。我々は購入した一年間でお客様がずっと最新版のIBM C2090-549を持っていることを保証します。

弊社は無料IBM C2090-549サンプルを提供します

お客様は問題集を購入する時、問題集の質量を心配するかもしれませんが、我々はこのことを解決するために、お客様に無料C2090-549サンプルを提供いたします。そうすると、お客様は購入する前にサンプルをダウンロードしてやってみることができます。君はこのC2090-549問題集は自分に適するかどうか判断して購入を決めることができます。

C2090-549試験ツール:あなたの訓練に便利をもたらすために、あなたは自分のペースによって複数のパソコンで設置できます。

弊社のIBM C2090-549を利用すれば試験に合格できます

弊社のIBM C2090-549は専門家たちが長年の経験を通して最新のシラバスに従って研究し出した勉強資料です。弊社はC2090-549問題集の質問と答えが間違いないのを保証いたします。

C2090-549無料ダウンロード

この問題集は過去のデータから分析して作成されて、カバー率が高くて、受験者としてのあなたを助けて時間とお金を節約して試験に合格する通過率を高めます。我々の問題集は的中率が高くて、100%の合格率を保証します。我々の高質量のIBM C2090-549を利用すれば、君は一回で試験に合格できます。

弊社は失敗したら全額で返金することを承諾します

我々は弊社のC2090-549問題集に自信を持っていますから、試験に失敗したら返金する承諾をします。我々のIBM C2090-549を利用して君は試験に合格できると信じています。もし試験に失敗したら、我々は君の支払ったお金を君に全額で返して、君の試験の失敗する経済損失を減少します。

IBM Certified System Programmer - IBM IMS 認定 C2090-549 試験問題:

1. How is the WADS used for logging?

A) Log records are always written to WADS before being written to OLDS.
B) One WADS record shadows one OLDS record.
C) DBRC uses WADS to track the OLDS.
D) Log-Write-Ahead can force WADS record writes.


2. One of your Units of Recovery (URs) needs to be backed out. The back out fails due to a read I/O error on both copies of the archive log which is needed for the b ck out. DB2 issues a critical log read error indicating that a "must complete" operation could not be completed. Which statement is true?

A) The error generates a write to operator with reply on the console asking you if DB2 should shut down. All other URs are put on hold until you answer the write to operator reply.
B) The error generates a write to operator with reply on the console asking you if DB2 should shut down. Other URs are not directly impacted and can continue to run.
C) The error generates a write to operator with reply on the console asking you if you would like to CANCEL this UR with NOBACKOUT option and leave it in REFP restrictive state.
D) The error does not generate any write to operator with reply and DB2 abends automatically.


3. A customer has just migrated their DB2 system to V9 new function mode. They currently use the BACKUP SYSTEM utility but want to restrict the system level backup for use only with the RESTORE SYSTEM utility. Which action should be performed to restrict the system level backup to only be used by the RECOVER SYSTEM utility during an object level recovery?

A) Use the BACKUPUSE(RECSYSONLY) keyword on the BACKUP SYSTEM utility.
B) Set the SYSTEM_LEVEL_BACKUPS system parameter to NO.
C) Run the DSNJU003 utility and modify the system point in time backup record to have RESTSYS=ONLY.
D) Use the BACKSYS NO keyword on the RECOVER utility.


4. A new application will be implemented that delivers 50 new statically bound plans and 500 new statically bound packages. Which two DB2 parameters and related storage areas should be reviewed as directly relating to the new plans and packages? (Choose two.)

A) DSMAX
B) HOPAUTH
C) EDM_SKELETON_POOL
D) EDMSTMTC
E) EDMPOOL


5. Which authority is required for the creation of a database role?

A) DBADM
B) DBMAINT
C) SYSOPR
D) SYSADM


質問と回答:

質問 # 1
正解: D
質問 # 2
正解: B
質問 # 3
正解: B
質問 # 4
正解: C、E
質問 # 5
正解: D

C2090-549 関連試験
P2090-080 - IBM ISW-9.7 & Smart Analytics Technical Mastery Test v1
P2090-047 - IBM PureData System for Transactions Technical Mastery Test v1
P2090-050 - IBM PureData System for Analytics Technical Mastery Test v1
P2070-074 - IBM Information Mgmt Content Manager Tech Mastery Test V1
P2090-054 - IBM Information Management DB2 10.5 pureScale Technical Mastery Test v3
連絡方法  
 [email protected] サポート

試用版をダウンロード

人気のベンダー
Apple
Avaya
CIW
FileMaker
Lotus
Lpi
OMG
SNIA
Symantec
XML Master
Zend-Technologies
The Open Group
H3C
3COM
ACI
すべてのベンダー
TopExam問題集を選ぶ理由は何でしょうか?
 品質保証TopExamは我々の専門家たちの努力によって、過去の試験のデータが分析されて、数年以来の研究を通して開発されて、多年の研究への整理で、的中率が高くて99%の通過率を保証することができます。
 一年間の無料アップデートTopExamは弊社の商品をご購入になったお客様に一年間の無料更新サービスを提供することができ、行き届いたアフターサービスを提供します。弊社は毎日更新の情況を検査していて、もし商品が更新されたら、お客様に最新版をお送りいたします。お客様はその一年でずっと最新版を持っているのを保証します。
 全額返金弊社の商品に自信を持っているから、失敗したら全額で返金することを保証します。弊社の商品でお客様は試験に合格できると信じていますとはいえ、不幸で試験に失敗する場合には、弊社はお客様の支払ったお金を全額で返金するのを承諾します。(全額返金)
 ご購入の前の試用TopExamは無料なサンプルを提供します。弊社の商品に疑問を持っているなら、無料サンプルを体験することができます。このサンプルの利用を通して、お客様は弊社の商品に自信を持って、安心で試験を準備することができます。