HACKER SAFEにより証明されたサイトは、99.9%以上のハッカー犯罪を防ぎます。
カート(0

AICPA FAR 問題集

FAR

試験コード:FAR

試験名称:CPA Financial Accounting and Reporting

最近更新時間:2026-08-30

問題と解答:全165問

FAR 無料でデモをダウンロード:

PDF版 Demo ソフト版 Demo オンライン版 Demo

追加した商品:"PDF版"
価格: ¥5999 

無料問題集FAR 資格取得

質問 1:
The following information pertains to Aria Corp. and its divisions for the year ended December 31, 1988:

Aria and all of its divisions are engaged solely in manufacturing operations. Aria has a reportable segment
if that segment's revenue exceeds:
A. $260,000
B. $204,000
C. $200,000
D. $264,000
正解:A
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 2:
On January 2, 1993, Quo, Inc. hired Reed to be its controller. During the year, Reed, working closely with
Quo's president and outside accountants, made changes in accounting policies, corrected several errors
dating from 1992 and before, and instituted new accounting policies.
Quo's 1993 financial statements will be presented in comparative form with its 1992 financial statements.
This question represents one of Quo's transactions. List B represents the general accounting treatment
required for these transactions. These treatments are:
. Cumulative effect approach - Include the cumulative effect of the adjustment resulting from the
accounting change or error correction in the 1993 financial statements, and do not restate the 1992
financial statements.
. Retroactive or retrospective restatement approach - Restate the 1992 financial statements and adjust
1 992 beginning retained earnings if the error or change affects a period prior to 1992.
. Prospective approach - Report 1993 and future financial statements on the new basis but do not restate
1 992 financial statements.
Item to Be Answered
Quo changed from FIFO to average cost to account for its raw materials and work in process inventories.
List B (Select one)
A. Retroactive or retrospective restatement approach.
B. Prospective approach.
C. Cumulative effect approach.
正解:A
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 3:
Arpco, Inc., a for-profit provider of healthcare services, recently purchased two smaller companies and is
researching accounting issues arising from the two business combinations. Which of the following
accounting pronouncements are the most authoritative?
A. AICA Statements of Position.
B. FASB Statements of Financial Accounting Standards.
C. FASB Statements of Financial Accounting Concepts.
D. AICPA Industry and Audit Guides.
正解:B
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 4:
On January 1, 20X1, Pell Corp. purchased a machine having an estimated useful life of 10 years and no
salvage. The machine was depreciated by the double declining balance method for both financial
statement and income tax reporting. On January 1, 20X6, Pell changed to the straight-line method for
financial statement reporting but not for income tax reporting. Accumulated depreciation at December 31,
2 0X5, was $560,000. If the straight-line method had been used, the accumulated depreciation at
December 31, 20X5, would have been $420,000. Pell's enacted income tax rate for 20X6 and thereafter is
3 0%. The amount shown in the 20X6 income statement for the cumulative effect of changing to the
straight-line method should be:
A. $98,000 credit.
B. $140,000 credit.
C. $98,000 debit.
D. $0.
正解:D
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 5:
Which of the following must be included in a company's summary of significant accounting policies in the
notes to the financial statements?
A. Summary of long-term debt outstanding.
B. Description of current year equity transactions.
C. Schedule of fixed assets.
D. Revenue recognition policies.
正解:D
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 6:
Which of the following is not a valuation technique that can be used to measure the fair value of an asset
or liability?
A. The impairment approach.
B. The income approach.
C. The market approach.
D. The cost approach.
正解:A
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 7:
In 1990, Teller Co. incurred losses arising from its guilty plea in its first antitrust action, and from a
substantial increase in production costs caused when a major supplier's workers went on strike.
Which of these losses should be reported as an extraordinary item?

A. Option A
B. Option C
C. Option D
D. Option B
正解:B
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

質問 8:
An inventory loss from a market price decline occurred in the first quarter, and the decline was not
expected to reverse during the fiscal year. However, in the third quarter the inventory's market price
recovery exceeded the market decline that occurred in the first quarter. For interim financial reporting, the
dollar amount of net inventory should:
A. Not be affected in either the first quarter or the third quarter.
B. Decrease in the first quarter by the amount of the market price decline and increase in the third quarter
by the amount of the decrease in the first quarter.
C. Decrease in the first quarter by the amount of the market price decline and not be affected in the third
quarter.
D. Decrease in the first quarter by the amount of the market price decline and increase in the third quarter
by the amount of the market price recovery.
正解:C
解説: (Topexam メンバーにのみ表示されます)

弊社は失敗したら全額で返金することを承諾します

我々は弊社のFAR問題集に自信を持っていますから、試験に失敗したら返金する承諾をします。我々のAICPA FARを利用して君は試験に合格できると信じています。もし試験に失敗したら、我々は君の支払ったお金を君に全額で返して、君の試験の失敗する経済損失を減少します。

弊社のAICPA FARを利用すれば試験に合格できます

弊社のAICPA FARは専門家たちが長年の経験を通して最新のシラバスに従って研究し出した勉強資料です。弊社はFAR問題集の質問と答えが間違いないのを保証いたします。

FAR無料ダウンロード

この問題集は過去のデータから分析して作成されて、カバー率が高くて、受験者としてのあなたを助けて時間とお金を節約して試験に合格する通過率を高めます。我々の問題集は的中率が高くて、100%の合格率を保証します。我々の高質量のAICPA FARを利用すれば、君は一回で試験に合格できます。

安全的な支払方式を利用しています

Credit Cardは今まで全世界の一番安全の支払方式です。少数の手続きの費用かかる必要がありますとはいえ、保障があります。お客様の利益を保障するために、弊社のFAR問題集は全部Credit Cardで支払われることができます。

領収書について:社名入りの領収書が必要な場合、メールで社名に記入していただき送信してください。弊社はPDF版の領収書を提供いたします。

弊社は無料AICPA FARサンプルを提供します

お客様は問題集を購入する時、問題集の質量を心配するかもしれませんが、我々はこのことを解決するために、お客様に無料FARサンプルを提供いたします。そうすると、お客様は購入する前にサンプルをダウンロードしてやってみることができます。君はこのFAR問題集は自分に適するかどうか判断して購入を決めることができます。

FAR試験ツール:あなたの訓練に便利をもたらすために、あなたは自分のペースによって複数のパソコンで設置できます。

TopExamは君にFARの問題集を提供して、あなたの試験への復習にヘルプを提供して、君に難しい専門知識を楽に勉強させます。TopExamは君の試験への合格を期待しています。

一年間の無料更新サービスを提供します

君が弊社のAICPA FARをご購入になってから、我々の承諾する一年間の更新サービスが無料で得られています。弊社の専門家たちは毎日更新状態を検査していますから、この一年間、更新されたら、弊社は更新されたAICPA FARをお客様のメールアドレスにお送りいたします。だから、お客様はいつもタイムリーに更新の通知を受けることができます。我々は購入した一年間でお客様がずっと最新版のAICPA FARを持っていることを保証します。

AICPA FAR 試験シラバストピック:

セクション比重目標
財務報告30-40%- 政府機関向けの会計要件に関する基礎的概念
- 営利企業および非営利組織向けの一般目的財務報告
- 財務諸表の作成と表示、開示、および財務比率
特定の貸借対照表勘定30-40%- 現金、売掛債権、棚卸資産、有形固定資産(PP&E)、および無形資産
- 負債、純資産取引、および関連する会計要件
- 投資および金融商品
特定の取引25-35%- リースおよびその他の重要な取引
- 会計上の変更および誤謬の訂正
- 収益認識および取引会計

AICPA CPA Financial Accounting and Reporting 認定 FAR 試験問題:

問題 #1

During 1990, Fuqua Steel Co. had the following unusual financial events occur:
. Bonds payable were retired five years before their scheduled maturity, resulting in a $260,000 gain.
Fuqua has frequently retired bonds early when interest rates declined significantly.
. A steel forming segment suffered $255,000 in losses due to hurricane damage. This was the fourth
similar loss sustained in a 5-year period at that location.
. A component of Fuqua's operations, steel transportation, was sold at a net loss of $350,000.
This was Fuqua's first divestiture of one of its operating segments.
Before income taxes, what amount should be disclosed as the gain (loss) from extraordinary items in
1 990?

A. $5,000
B. $(350,000)
C. $0
D. $(90,000)


問題 #2

Chester Corp. was a development stage enterprise from its inception on September 1, 1987 to December
3 1, 1988. The following information was taken from Chester's accounting records for the above period:

For the period September 1, 1987 to December 31, 1988, what amount should Chester report as net
loss?

A. $450,000
B. $ 50,000
C. $350,000
D. $150,000


問題 #3

On December 31, 20X2, the Board of Directors of Maxy Manufacturing, Inc. committed to a plan to
discontinue the operations of its Alpha division. Maxy estimated that Alpha's 20X3 operating loss would
be $500,000 and that the fair value of Alpha's facilities was $300,000 less than their carrying amounts.
The estimate for 20X3 turned out to be correct. Alpha's 20X2 operating loss was $1,400,000, and the
division was actually sold for $400,000 less than its carrying amount. Maxy's effective tax rate is 30%.
In its 20X3 income statement, what amount should Maxy report as loss from discontinued operations?

A. $600,000
B. $500,000
C. $350,000
D. $420,000


問題 #4

During 1992, Krey Co. increased the estimated quantity of copper recoverable from its mine. Krey uses
the units of production depletion method. As a result of the change, which of the following should be
reported in Krey's 1992 financial statements?

A. Option A
B. Option C
C. Option D
D. Option B


問題 #5

Due to a decline in market price in the second quarter, Petal Co. incurred an inventory loss. The market
price is expected to return to previous levels by the end of the year. At the end of the year the decline had
not reversed. When should the loss be reported in Petal's interim income statements?

A. Ratably over the second, third, and forth [sic] quarters.
B. In the second quarter only.
C. Ratably over the third and fourth quarters.
D. In the fourth quarter only.


解説:

問題 #1
正解: C
問題 #2
正解: A
問題 #3
正解: D
問題 #4
正解: B
問題 #5
正解: D

FAR 関連試験
CPA-Regulation - Certified Public Accountant CPA Regulation
REG - CPA Regulation
BEC - CPA Business Environment and Concepts
連絡方法  
 [email protected] サポート

試用版をダウンロード

人気のベンダー
Apple
Avaya
CIW
FileMaker
Lotus
Lpi
OMG
SNIA
Symantec
XML Master
Zend-Technologies
The Open Group
H3C
3COM
ACI
すべてのベンダー
TopExam問題集を選ぶ理由は何でしょうか?
 品質保証TopExamは我々の専門家たちの努力によって、過去の試験のデータが分析されて、数年以来の研究を通して開発されて、多年の研究への整理で、的中率が高くて99%の通過率を保証することができます。
 一年間の無料アップデートTopExamは弊社の商品をご購入になったお客様に一年間の無料更新サービスを提供することができ、行き届いたアフターサービスを提供します。弊社は毎日更新の情況を検査していて、もし商品が更新されたら、お客様に最新版をお送りいたします。お客様はその一年でずっと最新版を持っているのを保証します。
 全額返金弊社の商品に自信を持っているから、失敗したら全額で返金することを保証します。弊社の商品でお客様は試験に合格できると信じていますとはいえ、不幸で試験に失敗する場合には、弊社はお客様の支払ったお金を全額で返金するのを承諾します。(全額返金)
 ご購入の前の試用TopExamは無料なサンプルを提供します。弊社の商品に疑問を持っているなら、無料サンプルを体験することができます。このサンプルの利用を通して、お客様は弊社の商品に自信を持って、安心で試験を準備することができます。